lördag 27 mars 2010

Ätklart

Solrosskott (+ några ärtstänglar).

7 kommentarer:

Anna sa...

Ser jättegott och super duper nyttigt ut! :-)

Bea sa...

Hej!
Tack för titten hos mig och kul med små avtryck :)
Vilka söta filmsnuttar du har på Talltitan och det är helt otroligt hur tama de kan bli dessa små bevingade vänner.

Gott och nyttigt på din bild med ärskott.
Må gott! /Bea

Kesu sa...

Vilken FANTASTISK bild!!! Fasen vad läckert! Den där skogen skulle jag vilja gå i och knipsa några skott här och där. Brukar köpa färdiga ärtskott i affären, tycker de smakar friskt och gott, men det här är ju bättre. Är de svåra att driva upp?

Mian sa...

Anna: jag älskar de "kryddiga" ärtskotten.

Bea: talltitorna är underbara och mycket orädda ("till sin natur").

Kesu: hur enkelt som helst! Bara att så oskalade solrosfrön (eller blötlagda gula eller gröna ärtor) i ett tunt lager jord. Jag sådde i en liten ugnsform. Man skall inte blötlägga solrosfröerna.
Man bör spola av skotten innan man äter, de blir lite "dammiga" av jorden.

Kesu sa...

Oskalade solrosfrön. Såna som man kan köpa i livsmedelsbutiker?

Torra, gula eller gröna ärtor? Som man sedan blötlägger alltså. Hur länge?

Ursäkta alla frågor, men jag kan så lite om sånt här.

Mian sa...

Kesu: Ja, men vi tog vanliga fågelfrön. Men idag köpte jag STORA strimmiga oskalade (ej saltade) solrosfrön på COOP. Jag tror att ju större fröna är, desto större blir själva solrosskottet? Låt se om detta stämmer!

Ja, vanliga "ärtsoppeärtor". Jag blötlade cirka 12 timmar i rumstemperatur. Det är nog inte så noga med tiden, huvudsaken är att groningsprocessen kommer igång.

Kesu sa...

Tack! De strimmiga, då vet jag precis vilka du menar. Det blir dom eller gula ärtor. Håll tummarna :)