Nu har dag dragit igång att grodda, "matgroddar" alltså. Det är utmärkta vintergrönsaker och jag är lite av en periodare vad det gäller denna aktivitet.
Jag fick en nystart i torsdags då jag investerade i ytterligare ett par groddtråg. Letade även fram min gamla utmärkta 7-sektioners groddburk köpt på 80-talet och plockade fram lämpliga bönor, linser och frön som fanns i skafferiet.
Jag har även sått blötlagda ärtor (i jord) och dessa har nu börjat spira och skall bli sköna gröna ärtskott.
På bilderna kan man se hur det ser ut idag söndag; groddarna är på gång fint, men behöver som synes ytterligare några dagar på sig och jag har precis blötlagt ytterligare en omgång mungbönor och linser, så att det inte uppstår glapp i tillgången.
Låt se hur länge jag orkar hålla igång innan burkarna åker in i köksskåpet igen...
Hade jag råd med en sån här automatisk maskin >> så skulle jag nog slå till direkt.
Mungbönor
Alfalfa
Gröna linser
Små linser (Belugalinser)
Quinoa, svart, röd och vit (alldeles nyduschade frön)
5 kommentarer:
Jag tycker att alltsammans liknar spermier i mikroskop (ja, jag tittar på såna dagligen ...-) och tappar därför lite av aptiten för groddar.
Elisabet: Hi hi - jo så är det nog :) När dom växer till sig så minskar dock likheten en smula.
Men smaskiga är dom! Man kan ju alltid blunda...
Åh vad det ser gott ut, slurp!
Man blir lätt beroende av dessa groddar.
Jag köpte maskinen för 1000:- och så kunde jag hämta den själv.
Har sett den på andra ställen där den kostar 2500:-
Han som hade dessa för 1000:- sålde slut på sinda efter mitt inlägg.
Ha det gott
Annika
Christina: ja, dom blir fräscha och goda. Men om mungbönorna får grodda för länge så blir det beska och inte goda alls. Men man kan ändå t.ex. woka dom med bra resultat.
Annika: Okey! tack för informationen. En groddmaskin för 2500 kr är inte att tänka på :)
Skicka en kommentar