Den lilla kompakta plantan fick komma in från växthuset till lägenheten för drygt en månad sedan och den bara fortsätter att blomma hela tiden. Jag nyper inte av frukterna utan de får sitta kvar på plantan och torka.
Rejält stark är den, jag har faktiskt inte använt frukterna i matlagning ännu.
Jag hoppas att den vill övervintra i mitt köksfönster.
6 kommentarer:
Dekorativ, nästan lite julig. På Trinidad blandar man inte pepparn i maten utan skär isär den och duttar den över anrättningen för att få hettan. Också ett sätt!
De är så tacksamt att odla peppar. När man väl har fått dem att växa så bjuder de verkligen till. Vi hade habaneropeppar här om året och nu finns en hel hop met torkade frukter i köksskåpet...starkt men gott.
Nu får vi nog snart testa detta med peppar .., och physalis (blev inspirerad av Berts balkong ...).
Renée: vete tusan om jag vågar dutta på så där som de gör på Trinidad. Det kanske straffar sig med sveda dan efter...
Pettas: Har du testat att övervintra plantor? Det brukar funka med de icke-annuella sorterna.
Elisabet: Testa!
Jag tror att du fick en chilipepparplanta av mig vid bloggträffen-09, eller?
Oj, ser att min kommentar försvunnit. Nytt försök: mycket dekorativt! Du är verkligen chilisjälvförsörjande :)
Kesu: Säg till om du vill ha frö!
Skicka en kommentar