ANKIS FALSKA OSTKAKA
1 kg squash eller pumpa kokas mjuk 10 minuter och mixas/mosas.
Blandas sedan med:
4 ägg
5 dl mjölk
50 gr mald eller mixad sötmandel + 5 st bittermandlar
1,5 msk vetemjöl (jodå, det skall vara så lite mjöl)
1 dl strösocker
Smord eldfast glas-/keramikform.
200 grader i cirka 1 tim
Serveras med lättvispad grädde och en klick sylt.
6 kommentarer:
Vad spännande! Det måste jag prova.
Det här lät jättespännande.... Kanske något att länka till?
Christina: du får jättegärna länka! Jättegod är denna "pumpa-/squashpaj".
Anki är en jobbarkompis jag hade för 20 år sedan - kanske var det hon som uppfann detta recept??; nu för tiden är receptet spritt på Internet, men då, för 20 år sedan, kändes det alldeles nytt.
Top Girl...var ju en av de plantor jag köpte som hade 1 (!) frukt. Men det blev några frön....och du ska få ta del av dessa. Frukten var gul väldigt länge innan den skiftade färg.
Christina: Aj tusan, tänk om jag tog min Top Boy för tidigt.
Jag måste kolla upp vad den skall ha för färg i moget tillstånd... jag återkommer!
Jag tror att jag smäller av vad spännande, det här ska jagprova ikväll! Tack för tips!
:-D
Skicka en kommentar