onsdag 22 juli 2009

Progression - nä inte direkt...

Det är kul med munspel, men jag har inte övat så mycket som jag hade planerat.
Jag spelade Ja må han leva för pappa på hans födelsedag den 5 juli och alla överlevde detta.
Nu skall jag på allvar ta itu med tekniken och inte slarva så där som jag brukar. Måste lära mig att spela rena toner samt försöka läsa noter. Mitt mål är att jag skall vara hyfsat duktig när jag hamnar på ålderdomshemmet.

När jag var i torpet idag spelade jag in nedanstående filmklipp - en speedad version av födelsedagssången (för att hinna med på mindre än 31 sekunder). Så värst bra låter det ju inte ännu - jag tar på mig det mesta, resten skyller jag på kameran :-)

Mamma Lisette har nu letat fram sitt kromatiska munspel och snart kanske ni får höra oss spela duett - vem vet!

8 kommentarer:

Kesu sa...

Hoho! Din flit bådar gott! Du vet väl att Christina och jag planerar att sitta och gnabba på samma ålderdomshem? Enda kravet är att man får ha hund - minst en. Nu ser jag fram emot muntra munspelslåtar också. För visst vill väl du vara på ett hem med en lurvig hund som värmer dina fötter? Hellre det än fodrade Foppatofflor! ;)

bettankax sa...

Det låter mycket bra! :)

Lisette sa...

Bullshit! Man kan ha både hund och Foppatofflor OCH samtidigt spela munspel. Jag går hårt in för "Johan på Snippen". Ligger i hårdträning jag också. Hemmet ligger tyvärr mycket närmre för mig än för någon av er , därav min brådska att bli virtuos på detta eminenta instrument. Alice har t.o.m. redan slutat yla ! Troligen har hon gett upp ;)

Elisabet sa...

Själv tänker jag på den stundande förfärligt låga pensionen och ska lära mig spela fiol, så kan jag sitta utanför Systemet och få ihop till Dagens Lunch.

Elisabet sa...

Men jag glömde ju säga hur duktig du är!

Mian sa...

Foppatofflor, lurviga hundar och munspel - det kommer att bli bra tillsammans.
Alice ylade som en galning första gången jag spelade för henne, men precis som ma. skriver så har hon vant sig vid munspelandet nu.

Elisabet: munspel är lättare än fiol - testa!

Mian sa...

Bettankax och Elisabet: ha ha, akta er - kanske spelar jag en truddelutt på nästa bloggträff :-) (PV får väl backa upp med kraftigt komp i så fall)

Kesu sa...

Haha! Okej Lisette, jag ger mig, det blir lurviga foppatofflor och lurvig hund på hemmet. Plus munspelstoner. Med lite tur lyckas både du och jag åstadkomma en kruka i höst som vi kan le åt på hemmet. Ser verkligen fram emot vår lerkurs! Allt det här skulle jag kanske skrivit på din blogg. Förlåt Mian!