lördag 29 augusti 2009

Mos

Det senaste dygnet har det blåst rejält och det låg ett antal äpplen på marken i mitt torp då vi var där på ett snabbt besök i kväll.
Den nyfallna frukten hamnade i en gryta tillsammans med socker och riven färsk ingefära.
Gott.


9 kommentarer:

SqZ sa...

Vad har du för proportioner på det där moset?

Mian sa...

SqZ: Jag kör bara på känn och smakar av!

Eva H-höjden sa...

Vilken bra mojäng!

Mian sa...

Eva H-höjden: mojängen är köpt på I...A!
19 spänn tror jag att den kostade.

Kesu sa...

Jag säger som SqZ: kan du ge nån ledtråd om proportionerna? Och hur du gör? Älskar ingefära och äpplen, men har faktiskt aldrig kört kombon. Tell us more please! :)

Mian sa...

Kesu: jag har ärvt det där improviserandet från mormor + mor. Jag har MASSOR av kokböcker, men lagar inte så ofta efter recept, jag hystar i lite tills dess att det smakar okey. Ibland smakar det inte alls okey...
Innehållet i burken på bilden är smaksatt med 3 tumstora bitar (kvinnotummar) ingefära, på ett ungefär...

Kesu sa...

Sådär gör alla stora och skickliga kockar. Jag brukar också köra på känn, men när det gäller mos, inläggningar och bakning brukar jag bli lite mer osäker. Hur mycket socker? Eller kör du bara äpplen och ingefära?

Mian sa...

Kesu: socker också, så där lagom mycket... :-)

Kesu sa...

:) Jag förstår. Jag kör i dina fotspår och improviserar vilt. OM allt går åt skogen kanske Alice kan förbarma sig över röran? Lelle R levererar gärna ...