fredag 2 oktober 2009

Varuprov

Jan gjorde ett litet uppehåll förra året och la inte in några rödbetor , vilket var en stor besvikelse.
I år har han till min stora glädje kommit in i ett nytt skov och har kokat rödbetor flera kvällar denna vecka. Ett smakprov levererades i går kväll och jag väntar med spänning på att få testa denna årgång.

Han har också tillämpat ett utmärkt "pantsystem": om man lämnar tillbaka den glasburk som man fått av honom vid den ursprungliga leveransen så får man den påfylld på nytt. Lyxigt, eller hur?

(Kesu: dina burkbilder var läckrare!)

5 kommentarer:

Christina sa...

Ok, handtextade etiketter slår data-diton, men innehållet måste vara i nivå med plommonmarmeladen :)
Vilken karl du har, Mian!
...ekologiska delikatessrödbetor...jag dånar!

Jan har ett perfekt pantsystem, tycker jag. Han verkar tänka på allt.

Kesu sa...

Jag håller med Christina, är övertygad om att rödbetorna ligger och tampas med plommonmarmeladen i smaskligan. Och pantsystemet är briljant! Burklocket av för Jan!

Kesu sa...

Varför glömmer man (jag) så mycket när man (jag) skriver kommentarer? Missade innan att säga att jag tycker dataditon är ett lysande ord!

Mian sa...

Christina: pantsystemet har sin bakgrund i att det var så dyrt att köpa nya stora burkar hela tiden :-)

Kesu: rödbetorna brukar alltid vara jättegoda, men jag vill att de skall ligga och gotta till sig lite innan jag testar. Jag kommer nog att få en bamseburk längre fram i veckan, det känner jag bestämt på mig.
Jan åkte nämligen iväg (i regnet!) till sitt torp för en stund sedan, för att hämta fler rödbetor. Han sa: jag misstänker att orderingången blir stor framöver , men hälsar också att: det är dessvärre fulltecknat fram till 2012, men jag restnoterar gärna.

Håller med dig Kesu: data-diton var en riktigt skönt ord.

Kesu sa...

Rödbetorna blir säkert ännu godare om de får ligga till sig lite - och du kan hålla dig. Be Jan restnotera och sätt upp mig på beställningslistan 2012. Den som väntar på nåt GOTT o s v.

(Vilken hjälte han är som tar upp rödbetor i regnet! Hälsa det, så kanske jag halkar upp lite på beställarlistan. Hihi!)