fredag 27 november 2009

Ooops...

Jag älskar starkt kaffe, gärna espresso, och har i flera år drömt om att skaffa en riktigt bra espressobryggare. Men jag har förstått att om man vill ha gott kaffe så måste man satsa på de fina och rejält dyra maskinerna, alltså inget att tänka på för min del.
Jag fick en smärre chock idag då jag, i trappuppgången på språng ut med Alice, sprättade upp detta brev. Klicka på bilden och läs!


Jag har vunnit en modell som motsvarar denna >>
(samma prestanda, men annan årsmodell).
Jag kommer nästan inte ihåg att jag deltagit i just denna tävling och jag har definitivt ingen aning om vad jag skrev för motivering till varför jag skulle vinna. Jag brukar ett fåtal gånger per år delta i tävlingar på webben och skriva någon slogan, men då skall det vara vinster som jag är riktigt sugen på. Inte kunde jag i min vildaste fantasi tro att jag skulle vinna en sån här monstermaskin. Men det var många förstaprisvinnare: hela 25 st.

Vinstskatt på 17 000, det tål verkligen att tänka på!! Jag kan ju sälja den vidare kanske?
Man måste nog göra rent den nästan varje dag.
Tänk om jag tröttnar?

Bosch är ju inte inte heller något stort och känt märke i espressokategorin. Är den bra den här maskinen?
HJÄLP vad svårt detta blev...

Tillägg 2009-12-04: Värdet visar sig vara 14 990 (precis som jag trodde) och jag har bestämt mig för att ta emot vinsten
och försöka sälja den för 11 000 kr om jag hittar någon spekulant. Jag tror att en manuell bryggare skulle passa mitt lilla hushåll bättre. Hör av dig om du är intresserad! miansblogg@hotmail.com
säljes

11 kommentarer:

Christina sa...

GRATTIS!!!!

Min första reaktion var att det kanske var ngt lurt. Man vinner ju så många miljoner euro i veckan nu för tiden enligt all spampost, och den ena karibienkryssningen efter den andra..men du kommer alltså ihåg att du har deltagit i den här tävligen!?
Ja, då är det som sagt bara att gratulera :D

Vilken fantastisk vinst! 17 000 kr - wow! Vilken apparat du kommer att få!

Jag har haft en helautomatisk Espressobryggare av märket Krups i fyra år, men den gick sönder för några månader sedan. Det är inte klokt vad jag saknar den. Den kostade runt 7 000 kr om jag inte minns fel.

Nejdå, du behöver inte göra rent din vinstmaskin särskilt ofta, den har antagligen automatiskt rengöringsprogram.
Min apparat malde,kastade även ut sumpen själv och signalerade när man skulle trycka på rengöring vilket inte var särskilt ofta trots att den gick varm dagligen.

Oj oj oj, vilket gott kaffe du kommer att få!
Inte ska du väl sälja den!
Eller så säljer du den och köper ngt märke som är bättre känt i sammanhanget ;)

Grattis än en gång!!!

Mian sa...

Christina: det är definitivt inget lurt, men jag trodde knappt mina ögonen när jag öppnade kuvertet. Beloppet för värdet innehöll ju så många nollor...
Jag skall nog behålla den, som det känns nu i alla fall.
Modellen är sannolikt årsmodellen före den som jag länkat till, varför jag undrar om värdet verkligen motsvaras av 17 000 kr?
Men denna detalj kommer jag i så fall att korrigera då det är dags att deklarera!

Moster Ma sa...

Jag köpte en liten rackare från Nespresso nyligen, och det såååå underbart kaffe. Din vinst är det ju bara att gratulera till!

Mian sa...

Moster Ma: Tackar.
Jag drömde om espressomaskinen i natt :)

SqZ sa...

Grattis till vinsten!

Mian sa...

SqZ: Tack! Jag känner mig lite uppspelt fortfarande :)

Cicki sa...

Jättegrattis. Det är ju en sån där riktig drömvinst. Vilket gott kaffe du ska få varje dag nu. Härligt....:-)

Kesu sa...

GRATTIS! Christina skrev ungefär vad jag tänkte skriva, så jag nöjer mig med att hålla med henne :) Var inte orolig! Du behöver inte alls slaska med rengöring varje dag.

Du kommer att få så gott kaffe att jag tror jag gör sällskap med Lelle R när han flyttar in.

Men snälla, kan du inte försöka komma ihåg ungefär din motivering. Jag blir alltid så nyfiken på hur sådana kan låta. Plockar tävlingsformulär som ser så bedrägligt lätta ut med några fjuttiga tipsfrågor. Sedan kommer det. "Motivera med högst 25 ord varför ..." Ständigt detta varför. Inte vet jag, ro hit med vinsten bara, har jag lust att skriva. Men jag tror inte man vinner på det.

Grattis igen!

Mian sa...

Cicki och Kesu: tack!

Kesu: jag kommer inte ihåg vad jag skrev, men jag tyckte förmodligen att det lät ganska klämmigt och vinnande när jag skrev det :-)
Men just DU borde ha utmärkta förutsättningar att skriva bra slogans! Du kommenterar alltid så fyndigt och är så duktig på att vrida och vända på ord på ett mycket underhållande sätt. Testa att tävla! Men bered dig på mycket vinstskatt - du kommer förmodligen att vinna hela tiden :-)

Kesu sa...

Tack för beröm och för förtroende. Men på nåt sätt låser det sig när jag med futtiga 25 ord ska hitta på nåt smart och klurigt. Ska man rimma? Vara kul? Allvarlig? Ironisk? Hitta på en bra slogan? Jag har inte hittat stilen, men är fascinerad av dom som gör det. Man får ju aldrig se resultatet!

Jag har några bekanta som satt det här i system. De är femdj-vliga på att vinna än det ena , än det andra. En av dom kom faktiskt på "kaffet med det lila extra" som nu Löfbergs lila använder flitigt.

Tyvärr vill de inte ställa upp på en intervju. De tycker det är lite skämmigt medan jag tycker det är jättehäftigt. Skulle vilja skriva om det, inte för att lära mig utan för att visa på fenomenet. Ställer du upp på en intervj Mian? ;)

Mian sa...

Kesu: dina bekanta vill nog bevara sina "yrkeshemligheter" :)
Intervju? ha ha, jag kommer ju inte ihåg vad jag skrivit - vet ju inte ens om motiveringen var bra...dom kanske bara drog en lapp i högen... Jag skall skriva upp min slogan om jag tävlar något mer framöver - jag lovar!