fredag 27 november 2009

Överraskningspresent

Idag fick jag toppenfina benvärmare plus ett pannband av ma. Det är mammas väninna Astrid som har stickat, hon är en fena på mönsterstickning.
Mönstret med kråkorna kommer från boken Gotländska stickmönster av Inger och Ingrid Gottfridsson. Jag försökte mig på att sticka detta mönster på en mössa för ett år sedan >>, men då tyckte jag inte att det såg så kråklikt ut, utan mer som den utdöda fågelarten dront...

(Tack Mira (via Christina) för tipset om bredare stående bilder i Blogger; nu har jag testat lite och det funkar fint.)

9 kommentarer:

Turtlegirl sa...

Men så fina!!!
Vackra så det bubblar om det!

Min mormor var också en hejare på att sticka.
Kul ha kvar raggsockor och annat som jag fått av henne. Nästan rädd för att använda dom för mycket så de blir sönderslitna.

Elisabet sa...

Jättefina!
Helt enkelt jättefina!

Mira sa...

De var verkligen fina! Och kul att det funkar med att göra de stående bilderna lite större än vad Blogger medger. Även om man måste pilla lite HTML...

Ha en skön första advent!

Mian sa...

Turtlegirl, Elisabet och Mira: jag är jätteglad över både benvärmarna och pannbandet! Nu kan det gärna få bli lite kallare ute.

Christina sa...

Åh så fina!!! Den där Astrid är verkligen fena på mönsterstickning!
Kråkorna blev väldigt bra, och när jag klickar på bilden så ser jag att ögonen ser ut som upp-och-nervända små hjärtan :)

Mian sa...

Christina: Jag har precis kikat på fler snygga saker som Astrid nyligen stickat :)

Christina sa...

Undrar vad det kan vara för saker ? ;)

Jag sitter och försöker göra ett podencomönster istället för kråkor på rutigt papper, inte helt lätt ;)

Mian sa...

Christina: Kan tänka mig det... inte lika lätt som i keramik alltså? Du kommer att fixa stickmönstret, det är jag fullständigt övertygad om! Men visst är det lite marigt med rutor/maskor; detaljrikedomen begränsas ju en hel del.

Christina sa...

Det som är knepigast är att mönstret inte får bli för stort. Det ska ju vara små podencos, och då liknar det vad som helst ... ;)

Wv förslår att min mönsterpodenco liknar en oxendul ?