lördag 9 januari 2010

Lördagspromenad

På eftermiddagen hade temperaturen kravlat sig uppåt, det var bara -14 och det fungerade att gå en promenad på 1.5 timma, även om det bet rejält i kinder och näsa i motvinden.
Vi promenerade till området vid stadens reningsverk och soptipp. Det låter kanske inte så kul, men för oss som är fågelintresserade så är detta ett område som brukar vara bra vid de flesta tider på året.
På vintern finns det öppet vatten på några ställen och i kanten av sjön finns just nu en fin fågelmatningsplats för småfåglar, det upptäckte vi idag.

På försommaren är området mycket bra för nattsångare och det sitter näktergalar och kärrsångare i var och varannan buske.

7 kommentarer:

Elisabet sa...

Jag hade önskat att du och Jan vore här idag .., där har varit några småfåglar vid eken där vi har hängt upp fröautomaten och icke .., att jag begriper vad det var för sort.

Ska se om jag kan fånga dem på bild i morgon.

Grönfinkar har jag sett (måste det vara), mesar .., koltrastgubbar och skator .. men dom här var lite annorlunda.

Mian sa...

Elisabet: Jag ser fram emot att försöka artbestämma dina fåglar! Hoppas att du kan plåta dom.

Christina sa...

Så vackra bilder, men ack så kallt.

Är det inbillning, jag tycker att talgbollarna i nät som man köper till småfåglarna har blivit av så dålig kvalitet de sista åren?
Jag kanske köper våra på fel ställe...?

Mian sa...

Christina: jo, vi är av samma uppfattning som du, det är sällan klass A på bollarna.
De riktigt billiga talgbollarna tror jag nog att man skall se upp med; köpte en hink med 40 st vid jul och de luktade en smula härsket tyckte jag. Hoppas att fåglarna inte fått ont i magen...
Men jag har köpt ytterligare en hink på samma ställe (ÖB) av ett annat märke. Samma pris (59 kr) var det, men det var något större bollar och de såg bra ut.

Christina sa...

Jag brukar köpa våra där vi handlar mat, vanligtvis på Coop, men jag ska glutta på flera ställen nu.
Bra att veta att jag inte inbillade mig det här.

Kesu sa...

Vackert, vackert, vackert!

Och fräcka fågeldiners!

Jösses, har inte tänkt på det där med talgbollar, men så är det nog. :( Att en del passar på och så blir det som det blir. Bra att ni är uppmärksamma - och så omtänksamma :)

Mian sa...

Kesu: jättebra fågelautomater som slukar(!) mycket frö.