lördag 20 mars 2010

Kokbokskomplettering

Jag gillar att bläddra i kokböcker med vackra bilder, inspirerande tips och goda recept och jag är särskilt förtjust i de kokböcker som Anna (och Fanny) Bergenström skrivit. I dagarna har jag lyckats att fått tag i de två titlar som saknats i min lilla samling.
Är jag månne missbrukare av kokboksporr? - ja kanske.


13 kommentarer:

Johan Lidberg sa...

det finns olika typer av kompletteringar ;)

Mian sa...

Johan: denna är tveklöst på VG-nivå :)

Johan Lidberg sa...

ok, vi får registrera det på måndag ;)

Christina sa...

Jag älskar också kokböcker, det är knappt jag vågar gå på bokrean längre, för jag kan inte motstå just kokböcker.
Vissa blir besvikelser och andra blir kära vänner, men Anna o Fanny Bergenströms böcker är alltid lika bra. Fina recept och enastående matporrbilder ;)

Annas sparmat har jag inte sett förut, ej heller Rosenbröd och Majorer. Grattis till nytillskotten, det är klart att du ska ha en komplett samling!

Moster Ma sa...

Här har en till som som matporrar regelbundet. Speciellt Anna o fannys böcker. Funderar på att skaffa den där om "Dolce" etc...

Mian sa...

Christina: dessa två böcker har inte heller jag sett förut, varken på antikvariat eller t.ex. Tradera. Men nu fick jag tag i den ena för 19 kr + frakt på Tradera och den andra för 80 spänn (via Bokbörsen) - känns helt okey.

Moster Ma: "Sött Sweet Dulce" fick jag i julklapp. Jättefin bok.

AnnaA sa...

Jag har också påbörjat en samling av de böckerna. Men de två översta har jag aldrig hört talas om. Bra att veta, så jag vet vad jag ska leta efter. :)
Lycka till i utlottningen!

Mian sa...

AnnaA: de två böcker jag köpt nu är nog de titlar som kanske kan vara lite marigare att få tag i, men långt från omöjligt.
Tack för lyckosparken :)

Cicki sa...

Här har du en till som älskar kokböcker. Anna Bergenström är den stora favoriten.

Mian sa...

Cicki: skönt att jag inte är ensam :)

Anna sa...

Gillar också Anna Bergenströms kokböcker och Annas mat är en sån kokbok man alltid kan "ty sig" till! Köpet Under Valnötsträdet på rea och som alltid goda recept och fina bilder!

Kesu sa...

Här är en till. Kokboksfantast alltså. Jag gillar och damerna Bergström. Plus Pernilla Thunberger, Annas mamma, och Hiram. Klart man ska se till att ha hela samlingen. Grattis traderafynd!

Mian sa...

Anna: Under valnötsträdet har jag fått i present av Jan - en härlig bok!

Kesu: Yes, nu är samlingen helt komplett och jag känner mig nöjd. Hirams böcker ser man sällan på antikvariat eller loppis. Visst är dessa böcker ganska små till formatet och har enfärgade band? Hur många finns det?