tisdag 8 juni 2010

Tisdagskväll efter jobbet

Idag fick jag, per post, 2 st rotskott från en sorts "vildväxande" röda plommon. Har fått plantorna av en generös kvinna i Roslagen som jag fick kontakt med via mail då jag letade efter plantor till småfruktiga plommonsorter, typ mirabeller.
Här kommer länk till hennes bild på plommonen >>
Rotskotten planterades ikväll och ser toppenfina ut.Blev inspirerad av Fröken Dills inlägg om syrensaft och passade på att plocka 40 st klasar av syren.När jag ändå var i farten blev det även rabarberdricka. Det är dock tveksamt om jag vågar mig på att dricka några större mängder av den, jag har haft njursten ett antal gånger.

7 kommentarer:

SqZ sa...

Nu vill jag gärna veta hur det smakade :-) Syrendricka har jag aldrig hört talas om.

Mian sa...

SqZ: jag har redan provsmakat trots att brygden bara dragit i en knapp timma :) Kalasgott. Inte alls så parfymerat som man kan tro. Testa! Jag skall sätta ytterligare en sats i morgon.

Kesu sa...

Är det sant? Never heard! Var också rädd att det skulle smaka för parfymerat. Vit syren eller lila syren? Spelar roll? Här börjar blomklasarna redan slokna, får väl vänta till nästa år (men flädern missar jag INTE).

Jag skrev förresten av receptet på "brickkakorna" som verkar ursmarriga. Ska nog baka dom i helgen. Tack!

Mian sa...

Kesu: det funkar säkert lika bra med vit syren, blir väl lite blekare dricka bara.
Mamma Lisette gjorde de där sega solrossnittarna som en hel "platta" (istället för längder) och skar sedan lagom bitar. Det blev massor av ojämna kantbitar som man kunde äta upp direkt, berättade hon :)

Elisabet sa...

Ja, har man haft förmånen att drabbas av njurstensanfall .., då är det enkelt att avstå. Fast rabarberpaj äter jag ändå .-))

Mian sa...

Elisabet: jag spelar högt just nu: har både druckit av saften och ätit av de söta mjuka rabarberbitarna som legat ett dygn i lagen :)

mossfolk sa...

Syrensaft?! Jag hade ingen aning om att det gick att göra något alls med syrener... Rabarber däremot! Mums! Det kan jag just tänka mig är jättegott och kanske till och med något man skulle försöka sig på att göra :)