torsdag 22 juli 2010

Än finns det hopp

I våras fick jag, av Gunilla på mitt gamla jobb, frön till flera olika sorters pumpor bl.a. jättepumpa som kan väga 500 kg!
Jag, Gunilla samt Ulla (en annan arbetskamrat) bestämde att vi skulle ha en liten tävling om vem som kunde driva upp den största pumpan.
Jag förkultiverade ett antal plantor, men det gick inte så jättebra eftersom det förmodligen var för kallt i fönsterkarmen när fröna skulle gro. Några frön ruttnade, men det blev i alla fall 3-4 st plantor som sattes ut i Jans grönsaksland.
Bums så var haren där och käkade upp plantorna, vilket var en stor besvikelse givetvis. En enda ynklig planta överlevde dock, men stjälken var avskalad till hälften. Mot alla odds så har den kämpat på och idag kunde vi till vår förvåning och glädje skåda 2 små knoppar!
Vi är alltså inte uträknade ännu, men vi lär få spurta rejält eller hoppas på att de andra två deltagarna blir diskvalificerade på något sätt. En pumpa på ett halvt ton
lär det i alla fall i n t e bli.

7 kommentarer:

Bea sa...

Fniss..ja, ett halvt ton lär nog din pumpa inte hinna bli, men med mycket gödsel och god växtkraft skall du säkert hinna få en mini-pumpa.
Lycka till!
Hoppas på uppdatering ;)
Må gott! /Bea

Kesu sa...

Mian, din rackare! Du har blivit lite äldre utan att knystqa om det. Jättegrattis från Lelle R och mig!

Mian sa...

Bea: vi är hopplöst efter som du förstår...

Kesu: tackar!

Anonym sa...

Vad kul att en planta har klarat sig. Nu är du med i tävligen igen. Pumpor verkar vara väldigt tåliga. En av revorna på vår pumpaplanta har spruckit, men den lever ändå. Din och min planta ligger jämnsides, Ulla är ungefär en månad före oss. Du har till frosten på dig innan de slutar att växa. Täck bra när det börjar bli kallare, så har du goda chanser att få en stor pumpa.
Gunilla

Anonym sa...

Har skickat lite bilder via mail på pumpa och chili.
Gunilla

Mian sa...

Gunilla: Matchen fortsätter ;)

Viktoria sa...

I Vermont i höstas såg vi ett stadsrace där olika lag paddlade i sina egenodlade pumpor. Något för nästa år kanske??