lördag 14 augusti 2010

Mössa nr 53

Köpte garn till en mössa i nov-09 och började sticka på den i feb-10. Sedan dess har den halvfärdiga stickningen bara blivit liggande.
Idag när jag satt i Jans torpträdgård och konstaterade att fåglarna nu är helt tysta och att syrsorna låter för fullt så kändes det helt rätt att göra mössan klar inför den stundande hösten.
Jag har varit helt fri från beroendet sedan mars-09 och suget har inte kommit tillbaka. Dagens färdigställande var inte lustfyllt, mer som något nödvändigt ont.
Samtliga mössor (av samma extremt enkla konstruktion) finns på egen etikett här på bloggen (och på en egen mössblogg).


6 kommentarer:

mossfolk sa...

Nu har jag kikat på etiketten. Du gör ju jättefina mössor! Jag kan inte sticka alls. Möjligen en halsduk med enbart räta maskor. Någon gång ska jag lära mig det... och så länge blir det mösshopping i affären och en viss avundsjuka på er som är så duktiga :)

Mian sa...

mossfolk: Det är hur enkelt som helst. Bara lägga upp maskor, sticka fram och tillbaka (resårstickning). Ta ihop på några varv och sedan sy ihop. Enkelt och inte så jättesnyggt, men det funkar.

Bea sa...

Snygg mössa som snart kan behövas när nordan vinden drar på :)
Hmm...jag fick inspiration med lite virkning häromdagen och tror jag söker fram virknålen :)
Må gott! /Bea

Christina sa...

Jag säger som Mossfolk, jag kan inte sticka alls, så jag blir så vansinnigt imponerad.

Lena sa...

Jättesnygg, precis mina färger:)

Lägga upp och ta ihop precis där går jag bet.

Mian sa...

Bea: virka är kul det också. Man kan ju t.ex. göra mössor :)

Christina och Lena: jag slarvar en smula när jag stickar; har alldeles för bråttom... man får inte detaljstudera mina mössor, men på håll ser dom okey ut ;)