söndag 22 augusti 2010

Sista semesterdagen

En tur till Magnolia.
Över 200 sorters dahlior att titta på i trädgården, här kommer ett axplock.
Rejäla prisvärda mackor, med nästan lika mysko påläggskombinationer som vi brukar ha med oss när vi åker på utflykt :-) Ostmacka med 3 sorters ost, marmelad och mimosasallad!
Bamsemuffins.


6 kommentarer:

Emerentia sa...

Oh, så vackra bilder. Dahlior har en otrolig variationsrikedom, hörde någonstans att det beror på något i genuppsättningen. Får nog googla på Dahlia.

Elisabet sa...

Hahaha ..-)

Jodu, jag förstod nog vinken!

Mian sa...

Emerentia: läste på internet nyss att man beräknar att det finns ca 20 000 olika sorter i världen för tillfället!
Jan har två (eller om det är tre?) sorter i torpet. Jag fick knölarna av en f.d. jobbarkompis i våras.
Vi kan dela på rötterna om du vill ha!

Elisabet: det där med mackorna, det är någon sorts perversion tror jag ;)

Kesu sa...

Dahlior är jättefina. Jag försökte vara lite annorlunda i våras och planterade en mindre variant i våra balkonglådor. Tyckte det var så trist att alla hade pelargonier (som i och för sig är fina).

Dahlior är inte vindtåliga. Funkade alltså inte så bra på våning fem. Men vår balkonglåda stack av så länge fröjden varade.

Jag tycker era pålägg är helfestliga ocvh inpspirerande. Ost och skinka är för amatörer. Förra veckan fick jag påläggstipset getost och skivat, syrlig äpple. Skulle vara fantastiskt gott.

Mian sa...

Kesu: Då kontrar jag med ytterligare ett tips på påläggskombo som låter läbbig, men är kanongod: leverpastej, majonäs och skivad tomat. Sug på den du!

Kesu sa...

HA! Gammal skåpmat. Med GOD sådan. Delade lägenhet ett tag med en skånska. Hon bredde tjocka lager med leverpastej och toppade med majonnäs. Tomaten var nog bara ett kostcirkelalibi.