Kvällarna är korta nu, men det var en skön kväll idag och den ville vi utnyttja. När vi kom hem från jobbet for vi till skogen vid 17.45 och hann plocka 5 liter svamp (ett fåtal kantareller och resten blek taggsvamp) på en knapp timma. Svampen lämnade vi av hos ma och pa.
Alla pelargoner plus en stor rosmarinplanta har fått komma hem från torpet till min lägenhet idag och det känns att det är höst nu.
3 kommentarer:
Håkan och jag tycker nästan blek taggsvamp slår kantareller smakmässigt, de har en härlig kittig konsistens :)
Det ser ut som en lyckad svamputflykt!
Christina: Taggisarna är toppengoda! Passar fint att blanda med kantareller. Jag brukar skära av foten, den kan vara lite bitter ibland (främst på dom stora exemplaren).
Mian och Jan: Tack för senaste lyxleveransen!
Och du Chris,så kul att ni tycker precis som vi!!! Jag brukar blanda bleka taggisar med kantarellerna just för att få lite mer sting. De är lite så där "peppriga" och det gör dem extra åtråvärda plus att de nästan hundraprocentigt är utan maskar eller andra fän.Inte att förglömma den läckra färgen de får vid stekningen. Mums filibabba!
Skicka en kommentar