torsdag 16 september 2010
Kvällspyssel
Uppdatering 2010-09-18
Här kommer receptet.
MOROTSMARMELAD
500 g morötter
3 citroner, jag valde ekologiska
4 dl vatten
1 kg syltsocker
1. Skölj, skala och riv morötterna fint.
2. Skölj citronerna väl och riv av skalet på fina sidan på rivjärnet.
3. Halvera frukterna och pressa saften ur dem.
4. Blanda morötter, citronskal, saft och vatten i en tjockbottnad kastrull.
5. Koka c:a 10 minuter tills morötterna är riktigt mjuka.
6. Tillsätt syltsockret och koka c:a 5-10 minuter. Skumma av väl.
7. Häll upp marmeladen på väl rengjorda och varma burkar.
8. Sätt på locket när marmeladen svalnat. Förvara i kylskåp.
Syltsocker är smidigt, då behöver man inte koka så länge.
Jag blandade även i en tsk citronsyra, läste det i ett annat recept, och lät 2 kanelstänger koka med.
Det finns en hel del varianter på receptet.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
10 kommentarer:
Och här, i landet Halland, stod pv och skar plommon i små, små bitar och mellan varven hörde jag hur han nästan kväljdes .., det var så oerhört mycket mask i frukten i år.
Nåja, det blir nog en proteinrik marmelad .-))
(Nä, han slängde förstås ...)
Haha, nu glömde jag vad jag skulle skriva. Urrrrk, Elisabet. :)
Mian - vacker är marmeladen i alla fall. Vad mer jag skulle säga glömde jag som sagt. :)
Mumsig! Jag vet!!Fick en egen burk i går!
Läckert och fin färg!
Må gott! /Bea
Å va gott! Såg den hos Gunnar i Vaplan också.
Kan du inte lägga ut receptet på din sida?
Vore kul att koka en egen!
Hej från sjön.
Turtlan
Alla: Jag har uppdaterat inlägget med recept.
Låter och ser läckert ut!
Tack Mian!
Detta ska jag testa!
Hoppas bara att jag har en lämplig gryta.
Räcker det med en 5 liters?
Turtlan: ja, det räcker absolut.
Det är superenkelt, kan inte misslyckas.
Vackert och gott! Tack för att du la ut receptet!
Läste du på Lisettes blogg att jag bakade de där solrosfrösnittarna du tipsade om? Kalasgoda!
Skicka en kommentar