Elisabet: en smarrig saftig äpplekaka (som mamma L bakat). Pappa brukar göra sin läckra specialitet - fransk äpplekaka - på helgerna, men idag fick han vila.
Bea och Kesu: det är en sån där stumpastake med "applikationer" i form av små kulor av järnmalm, s.k. slig (som ma och pa fått in gruvan i Kiruna när de var där på besök) samt små polerade stenar som jag och Jan köpte när vi var på stenmässa i somras
Mian och Kesu: Jag tog visst fel på vad de där små kulorna heter. Pappa visste att det inte var helt rätt men kunde inte heller komma på det först. Efter lite letande hittade jag följande förklaring och namn på de små "harlortarna" :PELLETS eller kulsinter, malm som före sintring vid 1 200-1 300 °C har överförts till kulform genom pelletisering i trummor eller tallrikar. ...
7 kommentarer:
Är det paj eller tårta, eller nånting helt annat ...?
Elisabet: en smarrig saftig äpplekaka (som mamma L bakat).
Pappa brukar göra sin läckra specialitet - fransk äpplekaka - på helgerna, men idag fick han vila.
Hej!
Visst skall far i huset firas med ngt gott ;)
Vackert med ljusbrickan.
Må gott! /Bea
Mian: tack ,-)
Aj, aj, aj, så gott det ser ut! Fin ljusbricka också. Är det hela hasselnötter (alltså med skal) eller vad?
Bea och Kesu: det är en sån där stumpastake med "applikationer" i form av små kulor av järnmalm, s.k. slig (som ma och pa fått in gruvan i Kiruna när de var där på besök) samt små polerade stenar som jag och Jan köpte när vi var på stenmässa i somras
Mian och Kesu: Jag tog visst fel på vad de där små kulorna heter. Pappa visste att det inte var helt rätt men kunde inte heller komma på det först. Efter lite letande hittade jag följande förklaring och namn på de små "harlortarna" :PELLETS eller kulsinter, malm som före sintring vid 1 200-1 300 °C har överförts till kulform genom pelletisering i trummor eller tallrikar. ...
Se där vad mycket man lär sig på bloggar;)
Skicka en kommentar