måndag 14 februari 2011

Bättre än väntat...

Dagen började uruselt med att bilen inte ville starta då jag skulle köra iväg den till Jans garage på "uppvärmning" kl 06.20 i morse. Det sa bara "klick" i startreläet och startmotorn var hel död... trots att det fanns full kraft i själva batteriet (som för säkerhets skull varit urkopplat när bilen stått oanvänd) Minus 12 grader var det på morgonen och jag stod och svor och tyckte att livet var ganska trist just då. Nåja, Jan fick bilnycklarna i sin hand och lyckades ruska liv i bilen och ställa in den i garaget. Det visade sig vara något glapp eller problem med eltillförseln till startmotorn kanske? Hjälpen blev som den allra finaste Alla Hjärtans Dags-present och jag kunde besiktiga som planerat på kvällen.

Nu är jag hemkommen från besiktningen. En kille som ej verkade vara färdigutbildad knackade så våldsamt i de rostiga hjulhusen, på fel ställen tydligen, så att hans "mentor" fick säga till honom att vara försiktigare. Irriterande! Jag blev sur och muttrade att det är ju bra om du inte knackar sönder mer än nödvändigt...
Jag bet mig i tungan direkt och tänkte att nu jäklar blir de väl sura på mig, men det
slutade faktiskt med att jag inte fick ombesiktning avseende rosten i alla fall :) Rostanmärkningarna noterades endast som "Bra att veta". Jag kör oerhört få mil med bilen och det har sett ungefär lika illa ut i hjulhuset vid de fyra senaste besiktningarna.


Däremot har jag problem ett krånglande och kärvande bromsok på "Gamla Bettan" (som fyller 27 i år).
Ett mycket typisk SAAB-problem. Bromsen visade sig ligga an på vänster framhjul idag och det resulterade i ombesiktning.


Nu skall jag hitta en verkstad som kan fixa bromsen till ett hyggligt pris, sedan blir det nog ett försöka att sälja bilen på Blocket. Det sa jag förvisso även efter förra besiktningen, men i sommar har jag inte samma behov av bil eftersom jag inte har sommartorpet kvar.

7 kommentarer:

Elisabet. sa...

Härligt för dig!!! Grattis!

Mian sa...

Elisabet: Jo, det gick ju hyfsat. Bromsen är betydligt billigare att fixa än fyra underkända hjulhus :)
Jan har lovat att kika lite först, men jag har även fått ett tips på en bra och prisvärd verkstad

Christina sa...

Toppen att hon gick igenom - nu kan du väl inte göra dig av med henne!?

mossfolk sa...

Äsch vilken otur med ombesiktning. Turligt nog är ju gamla bilar betydligt trevligare att få lagade än nya. Och mycket hellre bromsfix än rostfix :)

Mian sa...

Christina: Nja... vi får se :)

mossfolk: Ja det är inte någon risk att få besvär med krånglande elektronik i den här bilen precis. Det mesta är rustikt och lättlagat :)

Christina sa...

Ursäkta, jag läste fel förut. Nu ser jag att Bettan fick nedslag på en broms men det var ju inte så farligt i det stora hela.
Jag tycker Bettan ser ut som en riktig pärla däruppe på bryggan.

Mian sa...

Christina: vi får se om det krävs ett nytt ok eller om det räcker med en rejäl omgång smörj :)