lördag 5 februari 2011

Mat för blåsiga dagar

Linssoppa får det bli till middag idag.
Jag använder
detta recept som bas >>. Även en morot slank i. Förmodligen låter jag soppan bli lite tjockare, mer som en gryta.
Nu skall jag ta en promenad och köpa färsk citron, vilken skall pressas i vid serveringen. Citronen blir verkligen pricken över i. Det smakar inte alls lika bra utan.

God, billig och nyttig mat.

5 kommentarer:

Christina sa...

Mums, jag gillar verkligen linssoppa. Att pressa i citron var ett bra tips, det ska jag göra nästa gång.

gunnar i vaplan sa...

Mums mums här också, låter verkligen gott. Och Coop,s utbud på ekologiskt är fantastiskt bra, där ligger ICA i lä än så länge.
Tyvärr så är det flera mil till en konsum för min del och bara 4 km till närmaste affär som är en ICA.

Mian sa...

Christina: Linssoppa och linsgryta är en favorit hos mig. Denna gång blev det gula linser istället för röda. Syran från citronen bryter av på ett härligt sätt.

Gunnar: jag brukar försöka köpa ekologiskt så mycket som möjligt. Men idag var det inget inbjudande promenadväder alls och det fick bli "vanliga" citroner från en närliggande affär.

Yvonne sa...

Bild och recept inspirerade mig att också göra linssoppa men med indisk touch. Smakade lika bra som det doftade.

Mian sa...

Yvonne: indisk touch, thailändskt stuk eller libanesisk variant - linsgryta/soppa går fint att variera!