lördag 21 maj 2011

Lördagslunch (i Jans torp)

Grillade starka korvar.
Coleslaw.
Grillat bröd med vitlökssmör (blad från egenodlad vitlök), toppat med lite extralagrad prästost.



På eftervärmen: paket med rabarber, råsocker och lite vit choklad.
Serverades med glass.

4 kommentarer:

Turtlan sa...

Tack för tipset om rabarberna. Det ska jag komma ihåg.

Smidigt värre! Hur länge behöver de ligga där på eftervärmen?

Rabarber finns hemma hos M i mängder så inga problem med råvaran.

Ward-e ljus sa...

Jag blir alltid lika imponerad av hur din egentligen ganska enkla men ack så påhittiga matknep blir de vackraste och mest kulinariska rätter!!!!

Mian sa...

Turtlan: jag hade inte så bra koll på hur länge paketen låg där i grillen... Jag flängde runt i trädgården under tiden, matade nötväckorna m.m.
En kvart kanske? :)
Det beror givetvis på hur bra fart det är på glöden och vi hade kanske inte någon supervärme kvar.
Det blev ganska "såsigt", med det gillar jag. Egentligen skall man blanda med rabarber, det går bra med frysta, enligt receptet jag läste - vi skall testa det nästa gång.
Den vita chokladen gav ingen nämnvärd smak, kanske snålade vi... Jag tror faktiskt att det funkar lika bra utan.

Ward: Tack!
Ibland kanske det ser bättre ut på bild än vad det smakar - nä jag skojade bara... :)
Problemet är att det inte finns plats för någon arbetsbänk i det lilla torpköket. Jag står oftast och meckar ihop lite mat vid köksbordet.
Vi har en bänkspis av det enklare slaget, men man står inte där och steker pannbiff precis...
Inga Guide Michelin-stjärnor, men enkel mat som funkar för oss.
Men diskmaskin har jag tillgång till - suveränt! Kolla här:
http://miansblogg.blogspot.com/2008/08/diskmaskin-i-torpet.html

Mian sa...

"blanda med JORDGUBBAR" skall det givetvis stå i min kommentar... :-)