fredag 29 juli 2011

Knaperi knaperi knus

Snabelsvärmarlarven, se tidigare inlägg här >, har ätit av dunörten hela dagen. När en stjälk är slut så kravlar den raskt iväg till nästa planta av rätt art och börjar systematiskt att mala ned den.

Här kommer filmklipp:


11 kommentarer:

reneesfotoblogg sa...

Sicken systematisk rackare!

Mian sa...

Renee: Japp, oerhört effektiv!
Men man får vara försiktig när man närmar sig. Vid minsta vibration i marken (eller rörelse i intilliggande växter) så drar den ihop sig i skyddsställning och slutar att äta i minst 5 minuter. Verkar även vara känslig för ljud (läs högljudda människor).

Elisabet. sa...

"Känslig för ljud" ...? Det låter ju som om du står på Sergels Torg och filmar ,-)

Mian sa...

Elisabet: ambulansen for förbi på stora vägen (och vinden låg på från fel håll idag) :-)

Cicki sa...

Det är så trevligt med alla dina djurbilder. Jag tycker jag lär mig något nytt hela tiden. En värld som jag inte skulle stött på annars eftersom jag springer förbi allt det du stannar upp och filmar. Tack!

Mian sa...

Tack Cicki!
Jag tycker att det är roligt att kunna visa på små detaljer i naturen, exakt som du skriver: sånt som många människor förmodligen aldrig får möjlighet att se (eller rättare sagt sällan tar sig tid att titta på).

görel sa...

Vilken effektiv ätmaskin! Och vilken snygg film, med handhållen kamera?? Bra gjort!

Warde-ljus sa...

Ättekniken påminner om Långbens (eller är det Kalle?!?!) när han äter majskolvar på julafton. Det är bara "plinget" som saknas på denna fantastiska film.

Mian sa...

Görel och Ward-ljus: tack! Filmen blev bra, förutom ambulansljudet...Jag borde kanske editera in det där plinget (vid "radbrytningarna") istället :-)

Bea sa...

Jamen...det var en glupsk rackare!!
Trevligt med liten filmsnutt :)
Må gott! /Bea

Mian sa...

Bea: och vilket tempo den har! Man kan tro att jag ändrat hastigheten på filmen, men så är det ej.