fredag 8 juli 2011

Safari hit och safari dit - men hallå, vad då?

Safari (swahili för ”resa”, ytterst från det liktydiga arabiska safara) är en turistresa i naturen, vars syfte oftast är att se vilda djur i deras rätta miljö.

Vi semestrar just nu i vårt närområde och tar oss friheten att använda ordet safari med ganska så fri tolkning.

I måndags var vi på fiskesafari vid ån Ätran och igår var vi på blomstersafari vid lunchtid. På kvällen sa jag till Jan att jag ville ha en guidning på en insektssafari på ängen som gränsar till torpträdgården. Det blev både insekter (6 ben) och spindlar (8 ben), alltså en dubbelsafari.

Kanske blir det bara en enkel sill- och potatissafari i torpet idag, låt se vad semesterdag nummer fem har i sitt sköte.


3 kommentarer:

Pettas sa...

ja, man måste inte fara till Afrika för att fara på safari, men potatisarna är rätt olika vilda djur förstås....fast vad vet jag, ni har kanske en särskild sort:D
Ha det gott på alla era safaris!

mossfolk sa...

Bilden på sommaräng är så väldigt mycket sommar. Och jag skulle verkliger också behöva gå en insektssafari! Det var med viss skräckblandad förtjusning jag fotograferade larver, sex- och åttabeningar i föräldrarnas trädgård för att sedan bläddra i insektsböcker utan någon större framgång...

Mian sa...

Pettas: men sillen då? Dock inte i sin rätta miljö :-)

mossfolk: Visst är det intressant med insekter! Jag har plåtat fler idag, inlägg kommer senare i kväll.