torsdag 1 september 2011

Blå skönhet

Vassmosaikslända (Aeshna serrata), hane.
6 kommentarer:

Elisabet. sa...

Synd att tiotusenkronorsfrågan har upphört, annars hade du kunnat bli expert på sländor ,-)

Mian sa...

Elisabet: blott! 2 helger har jag studerat sländor! Jag spelar verkligen i korpdivisioben än så länge :-)
Men hu så kul det är (och utmanande)!

Mian sa...

...och stava kan jag inte heller :-)

Pettas sa...

Ja, men du kan hitta på nya ord, spännande sådana. Vacker slända, nog är naturen underbar. Tänk om man hade mosaikmönster på ryggen

AnnaKK sa...

Fler sköna sländor här - och jag ser bland kommentarerna att det är ett ganska så nyupptäckt motiv för dej, vilket man ju verkligen inte kan tro när man tittar på fotona. :-)

Fast så där är det för mej också när jag snubblar över ett nytt intresse, vad det än månde vara - jag kastar mej över det och slukar det med hull och hår! (Eller inte ordagrannt, men iallafall - du fattar vad jag menar!? :-D Det är ju så himla spännande att utforska och försöka lära sej mer och mer och mer om det nya!!).

Såg att du hade svarat på min fråga i förra inlägget, och jag var och tittade på/provade en 60D vid ett tillfälle i somras. Fantastiska ISO-egenskaper framförallt - och det kan ju vara finemang att ha nu när den mörka årstiden är på gång. :-) Är ditt macroobjektiv av den nya eller gamla modellen? Dvs har det eller har det inte bildstabilisering?? Jag har ju ännu inte fått tummarna loss till att ens prova ett riktigt macroobjektiv (och dessvärre inte ekonomi till att köpa ett heller... Jag vill ha det med bildstabilisering i isåfall), men jag tycker det går bra med min närbildslins så behovet är väl inte alldeles skriande. :-) Det bästa är väl egentligen att det går på några sekunder att skifta mellan småkrypsfoto och fågel-/vilda däggdjursfoto; bara till att skruva av närbildslinsen så har jag tillgång till 200 mm´s teleobjektiv istället. (Ja, närbildslinsen används allså på ett 70-200-objektiv - och när den är på går det bara att fotografera på nära håll, det är ungefär som att ha ett förstoringsglas längst fram).

Ha en fin dag och hoppas du hittar några trevliga "fotomodeller" idag också! :-)

Mian sa...

Anna: det är den "gamla" modellen, ej L-optiken med stabilisator. Men det kanske jag köper nästa år :-) och säljer det andra objektivet.

Idag jobbar jag... det blir inget plåtande mer än på helgerna nu.
Vad är det för märke på dina närbildslinser, de verkar mycket bra!