måndag 16 april 2012

Rödhake

Skogen är full av rödhakar och bofinkar just nu.
Jag älskar verkligen rödhakarnas klara drill.
Man ack så svårt det var att få någon på bild igår
; antingen så satt fåglarna högt upp i träden, eller skymda bakom en hasselbuske. Snabbt ned på marken och upp i en buske igen. Jag hann inte ställa in skärpan innan fågeln hade flyttat på sig igen.

12 kommentarer:

Pettas sa...

Vi brukar ha ett par rödhakar här varje år. Tillsvidare har jag inte sett dem, men väl hört en utanför fönstret igår morse:)
Rätt så orädda av sig är de...

ha en fin dag!
Karin

Mian sa...

Pettas / Karin: visst är de underbara, de små spröda rödhakarna, med sin klara sång.

Bea sa...

Hej!
Ännu har inte jag sett Rödhaken men den kommer säkert :)
svårt att fånga den på bild brukar det i alla fall vara.
Härligt med alla fåglars tonarter!
Kram /bea

Christina sa...

Så fint du har fångat rödhaken.
Det blev snyggt med skuggan på halva kroppen som lyfter fram och förstärker den vackra bröstfärgen tycker jag...och så det lilla pigga ögat med ett litet blänk i.
Snyggt, snyggt.

Mian sa...

Bea: jättemarigt att plåta rödhaken, det satt bara stilla en kort stund.

Christina: Jo vars, det blev hyfsat. Bilden speglar den sköna känslan där bland hasselsnåren, med solen som tittade ned i strimmor.

Kungsfiskaren sa...

Hej!
Ja visst är de vackra rödhakarna.
Ha en fin dag!
/Ingemar

Christina sa...

Om du inte har läst Korparna av Tomas Bannerhed så gör det! Den innehåller så många underbara skildringar av fåglar så man blir alldeles lyrisk.

Mian sa...

Ingemar: Håller med dig, de är helt bedårande!

Christina: nix, den har jag inte läst. Tack för tipset, jag har noterat i min "böcker som måste läsas"-fil.
Jag läser dessvärre alldeles för lite just nu, måste bättra mig och prioritera på annat sätt. Det blir för mycket dator och smartphone och för lite böcker.

pelle sa...

En riktig kanonbild! Skön färgton i hela rutan, och så det röda bröstet och det nyfikna ögat som fångar blicken direkt. Har försökt att fota rödhakar några gånger, men de är ju så himla skygga. Tur att de sjunger så grannt... ;)

Mian sa...

pelle: Tack! Jo det blev en hyfsat skön känsla i bilden. Ibland känns bilder sköna fastän de inte är tekniskt perfekta :-)

Tankevågor sa...

Håller med dig, det ÄR svårt att fånga dem på bild. Har nog bara lyckats en gång tror jag. Det är en av mina favoriter så jag njuter fullt här av din fina bild. :-)

// Lisbeth

Mian sa...

Lisbeth: Tack! Egentligen är ju rödhaken lite nyfiken av sig och kan häcka nära bebyggelse t.ex. men när man ska försöka plåta dem ute i skogen så är det marigt att komma riktigt nära. I går testade jag igen och då satt banne mig varenda rödhake (och de var många) högt högt upp i träden...