söndag 10 februari 2013

Skogssorken


18 kommentarer:

reneesfotoblogg sa...

Herregud vad duktig du är på att fota våra småvänner, både med vingar och svansar.

Mian sa...

Renée: Tack! Men nu vill jag ha V Å R! Det var jäkligt kallt i skogen idag...

reneesfotoblogg sa...

Om jag nu ska vara sanningsenlig så är det inte förrän på senare år han kommer ihåg min födelsedag. Ta då i beaktande att det också är vår bröllopsdag. Men jag tröstar mig med att han har en väldigt många andra kvaliteter.

Bert Bodin sa...

Roliga bilder. Den där sista känner jag delvis igen. Den kunde ha varit min egen.

Ibland när jag fyller på i fågelmatningen, så har det hänt att någon liten skogsmus, och en gång en gråsiding, sprungit över mina fötter. Från ett hål i snön, till ett annat.

Men det var för några år sedan. I vinter har tydligen bestånden kraschat. Har inte sett en enda liten gnagare (förutom hare) på vår tomt.

Mian sa...

Bert: Idag var det så där som du beskriver: jag såg sorken rusa från ett hål i snön till ett annat. Satte mig och spanade på 30 cm avstånd och rätt som det var så stack den upp huvudet. Det hade nog funkat med mobilkameran.

Mian sa...

Renée: jag får dock en bukett med myskgräs av Jan varje år - utan att jag behöver påminna :-)

mossfolk sa...

Vilken liten sötnos! Kan just tänka mig att fågelmatningen även lockar små gnagare. När jag var liten hade vi både frön och julkärve i trädgården. Sedan fick mamma syn på en råtta och efter det har de på sin höjd hängt ut talgbollar...

Anonym sa...

Vilken fantastiskt söt liten rackare :-)

Tina sa...

Håller med... En fantastisk bild på en söt rackare ;o)

Tyvärr så har jag oxå fått gå över till talgbollar/korvar då all "lös" mat dragit till sej råttor. Och är det nåt man inte vill ha nära sitt hus så är det sådana gnagare....

Mian sa...

mossfolk och Tina: Vi har vår fågelmatning i en barrskog, långt från bebyggelse och det finns därför inte några råttor där.
Skogsmusen lär vara Sveriges vanligaste däggdjur och man borde egentligen se många fler kan man tycka.

3rumokmedkatter: Japp, en riktig sötnos.

Anonym sa...

Åh, jösses vilken söt liten sork! Tänk att du lyckades se den och t.o.m få en bild på den!
Tips ang. kassettband, lyssna på dom, skriv upp gamla favoritlåtar som du glömt var dina favoriter, kolla om de finns på Spotify och sen kan du kasta kassetten!

Mian sa...

Fru Hansson: Måste ta tag i sånt här ordentligt känner jag, att rensa bland gamla saker... men på vintern är jag så trött.... och sen kommer våren och då vill jag inte vara inomhus... :-O

Lisette sa...

Bild nummer två är ju jättekul men troligen vore den helt obegriplig utan bild nummer ett! Eller hur?
Visst är du superduktig fotograf!

Mian sa...

Lisette: jag kanske kan lägga ut en del misslyckade bilder och starta gissningstävling :-)

Anonym sa...

idag avnjöt jag årets första altankaffe ståendes i förmiddagssolen. Fick syn på ett underligt spår som försvann under altanen. Bara detta enda spår, ingenstans den gått ut som jag kunde se. Två avlånga spår och ett släpspår mitt i (svansen). Har Googlat på spår och det verkade vara en sork som är på besök. Tittade vidare på Googels träffar och hittade din blogg med det fina fotot på sork.
Ska titta vidare i din blogg. Jag är naturintresserad och såg helt hastigt du hade fågel o insektsfoton ska bli spännande.
Kerstin i Nossebro

Mian sa...

Kerstin: Välkommen till bloggen!
Jag bor inte så långt från dig, närmare bestämt i Falköping.

Pettas sa...

En härlig liten bildsvit på en söt liten gnagare:)

Mian sa...

Pettas: tack!