söndag 28 februari 2010

Klassisk stil8 kommentarer:

Turtlegirl sa...

JA verkligen klassisk stil!

Retro till max! Härliga bilder och jag kommer ihåg mina skidor med kabelbindningar. Önskade mig ett par "riktiga" längdåkningsskidor men jag fick harva på med kabelvarianten tills jag blev tonåring och tyckte det var töntigt med längdåkning. Sen blev det slalom för hela slanten.

Hoppas turen var HÄRLIG!

Mian sa...

Turtlan: det var en minimal tur, bara in till mitt torp från den plogade vägen. Ingen 3-mil precis. Klibbigt före var det också och inte fanns det några möjligheter att få byta skidor 3 ggr under loppet :) Men vi slapp pulsa i snön.
Jag gillar mina slitna röda Limex-skidor skarpt, men vi åker mycket sällan nu för tiden. Det var faktiskt första gången i vinter...

Johan Lidberg sa...

så ser inte mina skidor ut, men era skidor har definitivt bättre bärighet i vårsnön!

Mian sa...

Johan: misstänker att dina skidor är en smula modernare ja :)
Jan informerade mig igår om att dagens tävlingsskidor bara är marginellt bredare än skridskoskenor...

Kesu sa...

Aaaaahhhhh! Härligt! Förra veckan kom B och jag mycket osökt in på ämnet skidor. Vi konstaterade båda efter att ha sett OS-killarnas och -tjejernas att våra gamla brädlappar inte såg riktigt likadana ut, utan mer som dina. Älskar staven och slingan kring vanten, skidspetsen ... Känner doften av apelsin och varm termoschoklad.

Mian sa...

Kesu: när vi åkte elljusspåret (2.5 km) med mamma Lisette när vi var små barn så fick vi alltid druvsockertabletter och apelsinklyftor när vi hade kommit halvvägs. Någon varm choklad kan jag dock inte minnas.

Eva H-höjden sa...

Jag kör också klassisk stil ;-)

Mian sa...

Eva H-höjden: bra att vi är flera i klubben. Dessa gamla fina laggar får inte utrotas! Jag älskar mina slitna röda Limexskidor, som varit mamma Lisettes från början.