söndag 7 februari 2010

Senapsburk nr 12...

Jag köper sällan engelsk senap, men den här smakade riktigt bra och kostade bara 6,90

7 kommentarer:

Turtlegirl sa...

Ett litet söndagsfynd :-))

Mian sa...

Turtlegirl: Exakt! Svårt att motså :)

Kesu sa...

Yummy!

Faktum är att engelsmännen har en del senapsgodingar, liksom tyskarna. Alltid lika kul att botanisera i mathyllorna. Jag har precis köpt med mig arabiskt kardemummakaffe från Egypten. Hela resväskan doftade gott, trots att jag slagit in kaffet i tredubbla påsar och inget läckt ut.

Mian sa...

KKsu: kardemummakaffe låter riktigt smarrigt. Är det espressokaffe eller brygg-?

Kesu sa...

Den arabiska varianten är ytterst finmalen och kokas i deras speciella kaffepannor direkt på spisen. Precis som grekerna gör, men greker och araber/turkar vill inte riktigt erkänna att kaffet är detsamma.

I brist på arabiskt/turkist/grekiskt kaffe köper jag bryggmalet kardemummakaffe här i stan. Antingen färdigblandat påRoberts coffee eller nymalet med massor av kardemumma i på en annan kaffekedja som jag inte minns vad den heter just nu. Vill du att jag ska skicka ett smakprov? Det gör jag GÄRNA! Det är riktigt gott! Vi dricker det varje kväll.

Har försökt att själv experimentera med kardemummakärnor alt malen kardemumma i kaffefiltrtet, men det blir aldrig lika gott. Kanske är jag för snål med kryddan, kanske har jag fel sort (det finns både svart och grön, jäst och ojäst - har jag läst).

Mian sa...

Kesu: jag har också testat att smaksätta med kardemumma direkt i bryggfiltret, men det har inte givit mersmak tycker jag. Det är inte Kahls kaffe du köpt, eller? Vi har en trevlig kaffeaffär som heter Record här i stan - jag skall kolla om de har kardemummakaffe annars återkommer jag jättegärna till dig.
Tack för att du alltid är så hjälpsam och omtänksam!

Min vunna espressomaskin, modell lyx, står f.ö. fortfarande ouppackad här hemma. Försöker sälja den på Blocket, men det var ju 25 st likadana maskiner i pris i tävlingen och det är alltför många ute till försäljning just nu. Jag får nog behålla den själv antar jag, även om jag hellre skulle vilja sälja den och köpa en manuell "Gaggia classic".

Kesu sa...

Kahls kardemummakaffe har jag provat några gånger. Det funkar i brist på annat, men är lite för sött i min smak. Inte direkt som om du har sockrat kaffet, men ett slags sötare kardemummasmak. Kanske beror det på att jag vant mig vid betydligt kärvare sorter och rostningar.

Prova gärna Kahl och se vad du tycker. Och kolla in hos Record - kul namn på en kaffehandel. Om du inte hittar något gott k-kaffe står jag stand by. Kaffebönonra (malda) leveras med gelédito ;)

Du är minsann också hjälpsam och omtänksam, så det så :)

Vad jobbigt med den stora expressomaskinen. Det finns en gräns för hur stort man har plats för. Men håll ut, förr eller senare hör säkert en Blocketspekulant av sig.

hörde förresten en trött mamma säga till sitt tjatiga barn: "Tyst nu, annars säljer jag dig på Blocket". Modern manners - and mothers. Det gäller qatt prata med barnen så det hajar allvaret. Eller?