lördag 13 mars 2010

Snart dags

Jag köpte endast en bok på bokrean i år: "Odla tomater" av Åke Truedsson.
Det är Alice som har önskat :)Om 14 dagar är det dags att så och nu gäller det att bestämma vilka sorter det skall bli denna säsong. Jag har småportioner av frön kvar från tidigare år och det brukar sällan vara något problem med grobarhet för tomatfrön.
Om det är någon som vill byta frön med mig så är det bara att maila mig.

Sorten 'Sungold' m.fl. odlade jag utomhus i torpet förra året, i ett hörn som befann sig i skugga stor del av dagen. Det fungerade hyfsat och jag plockade söta goda tomater långt in på höstkanten.
Förmodligen satsar jag mest på små tomater även i år. En annan av favoritsorterna är 'Gardener´s delight
'

Fler tomatinlägg hittar du under egen etikett här på min blogg.5 kommentarer:

Anna sa...

Hihi vad söt Alice är! Och att hon gillar tomater så mycket! Hon ser uta att vara i paradiset där i detfrodiga växthuset. Vilken fin bok! :-) Såg inte jag på rean :o/ men jag fick tag på Under Valnötsträdet av Anna Bergenström som är jättemysig. Ja jag ska också bestämma vilka tomater jag ska odla i år. Har sått körsbärstomater att börja med och så blir det Golden Boy tror jag också, och lite andra spännande sorter ;-) Jag ska så Hot Lemon chilin jag fick av dig också idag!

mossfolk sa...

Hihi, knasiga hund. Fast smart! Vad härligt med en tomatplantdjungel. Jag köpte frön häromdagen. Eftersom vi bor som vi gör fick det bli en annan sort i år. Låga körsbärstomater lämpade för kruka på balkong. Hoppas att resultatet blir lika bra som det blivit tidigare år!

Mian sa...

Anna: Alice är söt och go, som en liten körsbärstomat :)
Lycka till med Hot lemon.

mossfolk: Alice är snudd på fixerad vid tomater. Dessutom äter hon gärna rå kålrot och vitkål, så visst är hon lite småknasig - men störtskön!
Jag skall också så en lågväxt tomat i år, Tiny Tim heter den.

Kerstin sa...

Fin bok du fyndat! Nu har jag klickat på alla bilder ink filmen flera gånger. Alice är en riktig kalaspingla. Hur uypptäckte ni att hon älskar tomater - och andra grönsaker? I dag försökte vi ånyo peta i Lelle R en gurksnutt men han vände bort huvudet. "Inte nu igen, jag har ju sagt oxfilé!" skrek hela hans kroppsspråk.

Mian sa...

Kerstin/Kesu: jag kommer inte ihåg hur Alice lärde sig äta tomater, kålrot och annat nyttigt - måste kolla detta med mamma Lisette. Alice har nog blivit matfixerad i största allmänhet tror jag :)
En parmiddag med Lelle R skulle hon dock inte tacka nej till, hon är långt ifrån vegetarian och en blodig oxfilé skulle hon svälja utan att tugga.

Alice är alltid med i växthuset. Så fort man öppnar dörren så hoppar hon blixtsnabbt in för att kolla läget. Finns det några sorkar månne? Mogna tomater?