lördag 13 mars 2010

Same same...

Jag har givetvis sått alldeles för många chilipepparsorter, även i år. Min tanke om att så endast ett fåtal sorter raseras alltid så fort jag börjar plocka fram "Grodkungen" med alla fröpåsarna.
Nu har det gått 12 dagar efter sådden och det mesta har grott. Jag nöjer mig ju inte med att så ett enda frö per sort utan måste pilla ned några extra, för säkerhets skull... Slänga småplantor? Nix!
När fröna grott placeras krukorna ovanpå mikron, under den enkla lysrörsarmaturen och det brukar fungera hjälpligt ett tag.
Hur jag klarar att härbärgera alla de omskolade plantorna på ganska begränsad plats i min lägenhet är en gåta, även för mig själv, men på något mysko sätt så ordnar det sig och i maj månad får plantorna komma ut i växthuset.

Tomater har jag ännu inte sått, det blir först om några veckor.

6 kommentarer:

Lisette sa...

Vad var det jag sa??? ;)))))

Mian sa...

Lisette: ja ja ja, jag vet... :)

SqZ sa...

Jag kan inte heller slänga småplantor men jag ger numera bort dem till vänner och kollegor. Känns bättre på något vis :-)

Mian sa...

SqZ: Jag gör på samma sätt, men ibland så behåller jag alla plantor och det blir ALLDELES för fullt i växthuset...

Janne sa...

Hej. Känner igen mig i situationen. Har precis skaffat ett växthus på 10m2 men inte hunnit få upp det ännu. Hur stort är ditt växthus och hur många vuxenchilisar får man in i växthuset?

Mian sa...

Janne: Vårt växthus är under 10 kvadrat.
Hur många plantor? Svår fråga. Man får in ungefär så många plantor som man vill :)