söndag 2 maj 2010

Ät upp ogräset!

Ursprungligen infördes faktiskt kirskålen till vårt land av munkar just för att odlas som grönsak.
Pesto på kirskål smakar finemang! Bara att byta ut basilikan mot den förhatliga och svårutrotade, men ack så delikata kersen.
Örten har en kryddig smak. Jag brukar mumsa på de allra minsta, lite glansiga, bladen när jag går och pysslar i trädgården.
Funkar utmärkt
att stuva, använda i en soppa eller steka/woka och blanda i t.ex. en frittata.
När plantorna blir för stora är det bara att ta fram lien och upp kommer snabbt nya späda plantor.

Svårt att få till bra bilder på gucka i lysrörsbelysning...


4 kommentarer:

Moster Ma sa...

Åt en delikat laxmacka idag kryddad med gräslök och kirskål!

Elisabet. sa...

Vi hade DRIVOR med kirskål på landet och ack, att jag hade vetat detta!

Christina sa...

Roligt att du slår ett slag för ogräset. Jag har använt kirskål som spenat några gånger, med väldigt lyckat resultat ;) Gott.
I år tänkte jag testa pesto både på kirskål och på nässlor.

Har såååå dåligt samvete, har fortfarande inte omplanterat chilisarna. De har vuxit ur pluggboxen flera ggr om.
Imorgon....

Mian sa...

Moster Ma: låter smarrigt!

Elisabet: är det kers-fritt hos PV?

Christina: jag värmde peston idag, till pasta, och då luktade det lite "hö", men jag var ensam i lunchrummet på jobbet :)
Stackars chilisarna...;) Du får väl ösa på en massa hönsgödsel och gulla som sjutton med dom sen.