torsdag 6 maj 2010

Kämpe

30 januari provsådde jag 9 år gamla frön från blomsterbalsamin (min mormors favoritblomma?), bara som ett experiment för att kolla grobarheten.
Jag har inte varit så vänlig precis mot de taniga plantorna som fått kämpa i en minimal kruka i köksfönstret halva vintern och hela våren.
Nu på morgonen ser jag att balsaminerna börjat att blomma. Ljuvliga blommor i flera rosa nyanser.
Än så länge är det för tidigt för utplantering i trädgården, men ikväll skall jag i alla fall försöka att reparera lite genom att fylla på i krukan med ny jord.
Jag skall så fler balsaminer, för utplantering i torpet. Förmodligen blir det sådd av clarkia också, även det är en växt som min mormor odlade och tyckte väldigt mycket om.

6 kommentarer:

Elisabet sa...

Fantastiskt! Och måtte inte pv läsa detta .., han har fröpåsar från anno dazumal som jag rekommenderat honom att slänga .-)

Lisette sa...

Gulle dig!! Får jag någon liten planta? Kramar. (fjäsk)

Mian sa...

Elisabet: jag har en del småländska gener jag också ;)

Lisette: klart du får! var du nu skall få plats med dom ... ;)

mossfolk sa...

Åh, vad jag är imponerad av dina gröna fingrar! Kul med experiment som ger resultat!

SqZ sa...

Otroligt att så pass gamla frön grott. Du måste ha förvarat dem på ett exemplariskt sätt :-)

Mian sa...

mossfolk: tack! Men det är verkligen superlätt att "göra plantor från frön": bara fylla lite jord i en kruka, plutta i några frön och vattna då och då ;)

SqZ: jag har förvarat fröerna i klädkammaren, mörkt och torrt. Just dessa frön har nog lite extra "livslust" tror jag ;)