söndag 26 september 2010

En stilla reflektion

Krispigt har blivit ett populärt ord när man pratar höstväder nu för tiden. Nu skall det tydligen bli så där krispigt en tid framöver, sas det på väderprognosen i morse.
Än så länge är det dock grått, blött och halvtrist väder här hos oss.
..

7 kommentarer:

Elisabet sa...

Och här är det inte det minsta krispigt, minst av allt ägget som pv kokade på morgonen ., som var så löst så man hade lika gärna kunnat äta det rått .-)

Men solen strålar och det blir nog en fin dag.

Krispig eller inte.

Turtlan sa...

Krispigt för mig är en matterm.

Krispiga kex tex.

Inget väderord men jag kanske inte hänger med i nya väderord ;-)

Emerentia sa...

Fina äpplen. Vilken sort är det? Kan äpplen vara krispiga, njae kanske...

Tyvärr har rönnbärsmalen, i stort sett, gett sig på varenda äpple hos oss. Lite trist men jag får ta reda på om man kan förebygga angrepp kommande år.

Kesu sa...

I fredags och i dag har det varit krispigt här på landet. Solen har bländat oss, men fy sjutton så kallt om lilla handen när jag och Lelle R gick på våra promenader. I går var det dock blött och ruskigt blåsigt. Mysigt när man väl sitter inomhus, men krispighet är att föredra.

Mian sa...

Elisabet: det blev inte ett smack krispigt här idag, bara trist och grått...

Turtlan: Håller med!
Jag skall räkna hur många gånger ordet krispigt sägs på TV denna vecka :)

Emerentia: det är ett träd som står längs vägen i backen ned till Gökhem ("gamla Göteborgsvägen" alltså). Äpplena är ganska små, men funkar att äta.
Jag tror att man skall sätta klisterremsor på träden redan nu, INNAN första frosten, för att förhindra rönnbärsmal. Googla vettja :)

Kesu: hög tid för fingervantar, jag har börjat för länge sen :)

mossfolk sa...

Nu är det nästan så att jag måste titta på vädret bara för att höra. För mig har krispigt inget alls med det att göra. Faktum är att det ligger så långt ifrån att jag inte ens förstår vilket väder det hänger samman med?

Mian sa...

mossfolk: det är en av dom kvinnliga meteorologerna på fyran som har dille på att säga krispigt... men det kommer att sprida sig - tro mig.