lördag 11 september 2010

Nordens passionsfrukt

Idag blev det repris på förra årets havtornsplockningsutflykt.
Det tar 3-4 år innan vi har egen skörd från vår egen lilla miniodling i Jans torp, varför vi får fortsätta att åka till "Olivia" för att plocka.
De läckra, rejält syrliga bären som vi plockade idag (nästan 4 kg) har vi tills vidare stoppat i frysen.
Det mesta kommer vi nog att äta som "c-vitamintabletter" i vinter.






3 kommentarer:

Turtlan sa...

Jag har aldrig smakat på Havtorn.

Osäker på om det finns runt om här?

Hur smakar de?

Turtlan

Mian sa...

Turtlan: Havtorn har en syrlig mycket god smak. Vi plockar förädlade bär på en ekologisk odling eftersom det inte finns vildväxande havtorn i våra trakter; arten trivs bara vid Sveriges kuster.

tina sa...

Vad roligt att läsa om era havtorn! Dessa bär är verkligen något alldeles extra. I helgen plockade jag (vilda) havtorn på Gräsö (norra Upplandskusten). På sommarkollot (i Finland) har föräldrarna ett par (äldre, odlade) havtornsbuskar som ger riklig skörd. Havtorn är verkligen ett litet mirakelbär, och så gott! :-D