lördag 7 maj 2011

Frisläppt

Jag köpte en liten rosmarinplanta våren 2009, till torpet som jag hyrde i två säsonger. I detta inlägg kan ni se den lilla plantan skymta (bakom "pv´s mynta").
Rosmarinen har tillbringat de senaste två somrarna lite grand utomhus, men den mesta tiden inomhus i torpet (i köksfönstret). De två vintrarna har den stått på en fönsterbräda i min lägenhet, dock vid ett fönster som inte har något element under.
Rosmarin brukar vara en smula svårflörtade och inte trivas så bra i torr lägenhetsluft, men denna planta har tåligt väntat på att det skall bli sommar igen. De blad som den har tappat har varit lätt räknade.
Idag har plantan blivit belönad och fått ny jord i en rejäl kruka samt en plats utomhus, vid Jans torptrappa.
Jag hoppas innerligt att den kommer att trivas.

2 kommentarer:

Christina sa...

Det ser redan ut som den trivs :-)
Vi har också en planta som åker ut och in efter årstiderna. Inomhus får den krulliga skott men så fort den hamnar utomhus växer det ut raka.

Sen en vecka tillbaka står det förresten en massa övervintrade chiliplantor i växthuset. De har redan börjat bära frukt :-)

Mian sa...

Christina: Denna planta har verkligen varit makalöst tålig då den stått här i mitt lägenhetsfönster. Torr inomhusluft och ont om jord. Den har nästan inte tappat ett enda "barr".

Kul med dina chiliplantor. Jag kan tänka mig att de kommer att bli ENORMA denna säsong. Spännande!