lördag 16 juli 2011

Minisafari :-)


9 kommentarer:

Karin på FOX sa...

Jag har hört på radio att fågelskådarna har börjat skåda fjärilar om sommaren. Nu fick vi bildbevis på det också. Vad är det för en märklig farkost på den undre bilden?

Mian sa...

Karin: Jan har alltid varit mycket intresserad av insekter, särskilt fjärilar och sländor och nu har även jag smittats.
Vi har inte hunnit artbestämma den bleka varelsen ännu; jag skall söka lite på webben när jag har bättre med tid. Den la nog ägg där i röllekan tror jag bestämt.

mossfolk sa...

Fast jag undrar även vad det är för fjäril?

Mian sa...

mossfolk: det är en liten guldvinge av något slag. Den ville inte fälla ut sina vingar ordentligt i går.
Jag har inte hunnit kolla i Nationalnyckeln ännu, men fjärilen går säkert att artbestämma med teckningen på vingarnas baksida - vi kan försöka att hjälpas åt med detta kanske?

Mian sa...

mossfolk: Gjorde en snabbkoll nu. Jag är ganska säker på att det är en hona av "vitfläckig guldvinge". En allmän guldvingeart. Flyger från sista dagarna av juni till september i blomrika vägkanter i öppen skogsmark - japp det stämmer bra!

reneesfotoblogg sa...

Var minsann också på safari igår och svepte förbi skylten Gökhem som lät så bekant.
För övrigt tycker jag att det undre flygfäet påminner om Concorden.
mvh R

Mian sa...

Reneee: om du hade svept in till mamma Lisette så hade hon bjudit på kaffe!
Den där Concorden vill jag gärna få artbestämd! Skall Googla en stund.

Kesu sa...

Nu spänner jag min strängaste bloggblick i dig och säger att du måste utnyttja din talang till något mer än bloggbilder. Fotoutställning? Sickan och jag kommer susande på studs. (Då får du träffa henne. DET kan väl åtminstone få dig att hänga upp bilderna publikt. Hehe!)

Mian sa...

Kesu: Tack tack tack.
Jag har tagit dessa bilder med ett väldigt enkelt och billigt zoomobjektiv, men siktar nog på att köpa ett makroobjektiv ganska snart. Sen skall jag träna på att få ännu skarpare insekts- och blombilder (dessa är väl lite si så där om man skärskådar dem...)

Då skulle du se Jans bilder istället!! Jag tjatar på honom att han skall sätta fart på en blogg eller lägga upp ett bildgalleri. I morgon skall jag tjata lite till.