söndag 7 februari 2010

Svensk falafel, klimatsmart lunch

Här kommer ytterligare ett inlägg angående mina matvanor.
När jag rotade runt i skafferiet i går kväll hittade jag torkade gula ärthalvor som låg där och tiggde om att bli blötlagda.
Jag lät mig inspireras av
detta recept >> men
ändrade lite smådetaljer och gjorde platta biffar istället.
Biffarna är provsmakade och blev betydligt godare än vad bilden förtäljer, snudd på supersmaskiga.

Klimatsmart, nyttigt och billigt, en skön kombo.

7 kommentarer:

Moster Ma sa...

Friterade du eller stekte dem?

Mian sa...

Moster Ma: stekte, i olja + smör.

Christina sa...

Det där lät väldigt gott, jag har aldrig tänkt på att man kan göra falafel av gula ärtor.
Jag har sparat ner receptet, detta kommer jag att göra.
Jag blev alldeles kolossalt sugen när jag såg din bild :)

tina sa...

Tummen upp för falaflar, biffar och bollar på gula ärtor! Kul att dom gick hem! :-)

Kesu sa...

Jag kär dagens eko här, instämmer alltså med övriga kommentarer och blev också inspirerad. Det är så roligt att prova nya recept, blir ibland rätt trött på rutinrätterna.

Lisette sa...

Hihi. Gissa vad jag gjorde av mina torkade ärtor i går? Jo, rejäl svensk ärtsoppa! Inga konstiga falaflar här inte! Blir man "utesluten ur församlinga'" nu ,eller?
Jag kokade nämligen den enl. gemensamt beslut tagna ärtsoppa, som vårt pensionärsgäng bjuder varandra på efter väl genomförd bouletävling en gång/mån.
Jag bör kanske tillägga att vi dricker varm punsch till också( och kanske en liten wiskey lite senare också)
"När man är en glad pen..... " ;))))
Wv: hojt!!

Mian sa...

Kesu: "dagens eko", fyndigt! :)

Lisette: lite punch till lunchen på min arbetsplats skulle nog vara spännande att testa!