torsdag 21 juli 2011

3304 kr/kg...

... blev dagspriset på abborre i går. Jan fick upp en liten stackare som vägde 115 gram, det var den enda fångsten på hela dagen. Inte ett enda napp från någon ädlare fisk, trots att vi testade tre olika sjöar, lika många fiskemetoder (vanligt flötmete, bottenmete och spinnfiske) och en uppsjö av olika drag. Antingen var det ingen bra fiskedag igår (lite för varmt i vattnet kanske) eller också är vi världens sämsta fiskare, det lutar åt det senare... Roligt är det i alla fall, vi tröttnar aldrig på att fiska.
För övrigt var det en ljuvlig utflykt (läs fiskesafari) på Hökensås. Total avkoppling. Massor av frisk luft hela dagen. Rejäla promenader i en skön miljö. Helt myggfritt, även på kvällen.
Obegränsat med blåbär var det också. Jan var flitig och plockade med sig några liter hem.

Själv lyckades jag i alla fall fiska upp två nya saker, ett gult plastflöte och en liten spinnare (ABU Reflex), till min redan digra fiskeutrustning
.


3 kommentarer:

Lisette sa...

Synd! Vi som hade laddat röken!

Pettas sa...

---men ni fick så fina blåbär:).
Vi är också fiskegalna, njuter av att kasta, meta, fiska på olika sätt och vis men det har nästan alltid visat sig att fisken inte nappar när åskan finns i periferin. Idag borde vara en ypperlig dag att fiska, när det regnar.

Karin

Mian sa...

Lisette: det där rökspånet hinner nog bli gammalt... många gånger om...

Pettas: Jaa, och en underbar utflyktsdag hade vi trots avsaknad av fiskelycka.
Allra allra mest tycker jag om att meta, men det vore onekligen kul om det ryckte i flötet nån enda gång...